Skip to main content

Posts

Showing posts from August, 2016

Whaddup JB?

Memandangkan minggu lepas mak budak beranak 2 ni macam dah mental,
Abah kepada dua manusia bulat ini mencadangkan short vacation untuk kami anak beranak.

Dia kata jom overseas? Aku cakap lecehlah, nak kena renew passport lagi..tiket hotel..nanti stress je lebih.

Dia cakap Aquaria? - hurm menarik juga tapi letihlah jalan jalan dalam KL, nak luar KL..banyak entertainment dan boleh belanja Umar sekali.

TAMAN TEMA.

Genting belum buka lagi, terfikir, EH! Dulu Muna asyik pelawa pergi Legoland.. Yay LEGOLAND.

Last kita orang pergi JB semasa mak Madiha a.k.a 'Aqilah kahwin. Lepas tu dah tak pergi dah. Jauh. Aku takde lesen lagi so, pedih sikit la bontot suami aku kena drive seorang diri. (aku nak drive dia tak bagi - KEDEKUT)

Oleh itu, sempena ulang tahun yang ke-3, Umar Mirza, jom kita dekatkan diri dengan kerajaan negeri 01 a.k.a Johor.

Bak kata pepatah, " seperti sireh pulang ke ganggang" - amboi puitis sangat.

Hotel & tiket dah book, tinggal nak make sure hari Jumaat nant…

Burst baby burst.

Hari ini/Tadi,

Ngam ngam nak tiba traffic light sebelah Ikano,
tayar mula buat hal. 
Hal yang aku paling berangin kalah effect ditampal koyok atau disapu ammeltz yoko yoko.
Chill, kata aku - tapi aku tak mampu menunggu. Aku terus google google.
Fuh, lega orang ni respond. Tapi, dia tak cover PJ, dia bagi contact in-charge untuk kawasan PJ. Syukur sangat. Respond pun memuaskan.
Bro tu datang dalam 20 min macam tu, sedap jugalah nyamuk ratah darah obesiti aku ni,  Tergaru gatu kalah si monkey - bak kata Umar. (aku menambah rasa tahap dewa ni)

Tiba-tiba aku teringat, OLA BOLA;
Kita menang sama-sama, Kita kalah pun sama-sama..
Maaflah suamiku, your wife ni mental sikit. Sedang cuba perbaiki our teamwork dan understanding sambil dengar lagu Sucker for pain





Ok, lah nak tidur.
Bye.

x,
tia

p/s: tipu, aku nak baca komik lepas tu tidur.

Malaysia Boleh!

Takpe, kita boleh usaha lagi.
Malaysia boleh 👍Bersemangat aku nak bersukan.
Semoga aku punya semangat berterusan (amin!)Okaylah, takde benda nak tulis walaupun aku nak diri aku menulis setiap hari. Gomene~🙇x,
tia.

Kelentong

Aku mendapati menyanyi dengan sempurna amat memenatkan. Lebih lebih lagi bila kita takde talent =='
Aneh aneh je mak budak ni kan? Nak dijadikan cerita, aku kena kelentong dengan budak darjah enam.
Sabar jela.
Nak dijadikan cerita, aku nampak sepupu darjah enam aku ni. asyik sangat nyanyi seorang diri. Mengalahkan nak audition AF gitu. Aku pun install-lah apps ni. Lepas tu, dia suruh aku nyanyi dulu. Aku pun nyanyilah. Ngam ngam pula kalau nak nyanyi duet kena invite 5-6 orang macam tu. MUJUR! sepupu aku yang lain main benda alah ni. NASIB baik aku tak ikut seperti yang disuggest sepupu darjah enam ni; invite abah dia. PERGH, Nasib baik time tu, aku dah bijak. Selesai je berangan aku pun tunggu punya tunggu punya tunggu. Dari sebelum puasa sampai habis raya. 
Macam tulah aku kena kelentong.
Sekian.
x, tia

Sebab.

Aku kembali berblog sebab aku rasa aku sangat tertekan.
(Sedang aku menaip, suami aku berkata "hah main blog? so 2005" - ah shadaplah yu husband.

Aku dah cuba pelbagai cara dengan mengalihkan perhatian.
Masih tidak berjaya.

Suami aku kata, dia nampak aku macam dia nampak diri dia semasa bekerja di RSD. (company lama kami)

Perasaan yang macam nak meletupnya, melampau lampau. Well, apa yang aku buat sekarang ni, baru 1% dari apa suami aku buat. Plus, I'm not good with numbers. Tapi rezeki kut, dapat kerja main duit. Padahal paper fundamentals of business accounting aku hampir kelaut.

Aku tak tahu sama ada aku exaggerate atau tidak. Yelah, ramai lagi kerja lagi stress..tapi mereka masih boleh kawal.

Tapi aku....dah.rasa.macam.nak.mati.

mati.
mati.
mati.
mati.
mati.
mati.

Dengan pantasnya aku update profile jobstreet yang sudak setahun tak berupdate. Mungkin environment tempat kerja yang sekarang sangat dull? mungkin? Aku tak sure kenapa macam takde chemistry antara aku dengan com…