Skip to main content

Posts

Showing posts from November, 2016

Kerat rambut kasi pendek!

Sejak aku dalam pantang aku dah cakap dengan mak aku (manja konon);

"Along rimas la rambut panjang ni" "Tak boleh, orang pantang tak boleh gunting rambut"
"M,K,Fineeeee" Tipu, aku tak cakap macam tu, cuma terkulat kulat je.

Selang tujuh bulan anak aku (Naell) dilahirkan, suami aku pun memberontak dengan panasnya, tapi bercakap dengan nada ayu dan sopan, "yang, jom buat treatment?"

TBH, aku memang dah rimas tahap godzilla dengan rambut panjang mak lampir ni.
Apa lagi immediately aku cari gambar style pixie cut.

Cantik! Lagi satu, kalau rambut pendek, rambut akan kering dengan cepatnya tanpa perlu diblow oleh hair dryer.

Lepas tu aku teringat heroin cerita Once Upon a Time, Ginnifer Goodwin..Bila stylist tanya aku, kenapa nak potong pendek? Aku cakap aku pemalas, pendek senang, geleng kepala stylist lemah gemalai tapi cute tu.

Selepas potong, suami aku suka betul, mula dia tak kenan, sebab dia suka perempuan ayu rambut mengurai, maybe since dia ta…