Skip to main content

Beauty & The Beast 2017 | Review

Aku tak se..........excited mana pun bila cerita ni di releasekan sebab aku dah tahu ending dia macam mana. So tak rasa pun story ni akan di twist kaw kaw. TAPI! Sangat seronok bila watak di-live action-kan.

The best part is, cerita fantasy macam ni dah dipelbagaikan kaumnya. Takdelah kita nampak mat salleh je. Pelbagai kaum dan citarasa wujud sekali.

Aku sangat suka dengan cerita Disney..semualah aku layan. Tapi the most fav series is The Little Mermaid. Hehe..(mak orang dan perangai kurang matang muncul kembali)

Sebelum aku layan movie ni aku study dulu track dia. Hurm, tak berubah sangat. Semua lagi dari zaman kartun tu ada. Cuma singer dia lainlah.

Macam ada lagu yang dinyanyikan oleh Ariana Grande & John Legend. Fuh. Terbaik.

Apa-apa pun, cerita ni okaylah..I found out that this story tersangatlah ringan. Dia semua on point, tapi aku tak boleh nak feel sangat. Idk, lapar kut. Haha.

Apa apa pun, beast handsome kut. 😍

Image result for beauty and the beast cast
from left: beast, belle & gaston
Image result for beauty and the beast
1991 ver.

Image result for beauty and the beast
2017 ver.
Ni pendapat aku la, aku pun tak tahu nak buat apa lagi, sebab aku rasa aku tak dapat feel father & daughter punya strong relationship. Aku rasa, something is missing. Tapi aku tak sure apa. Mungkin semua watak tak habis nak express cinta, anger, hatred, sedih.....mungkin?

Okaylah, nak tengok cerita lain pula 😁

x,
tia

p/s: nak tengok romantic movie pula.

Comments

Popular posts from this blog

Sebab.

Aku kembali berblog sebab aku rasa aku sangat tertekan.
(Sedang aku menaip, suami aku berkata "hah main blog? so 2005" - ah shadaplah yu husband.

Aku dah cuba pelbagai cara dengan mengalihkan perhatian.
Masih tidak berjaya.

Suami aku kata, dia nampak aku macam dia nampak diri dia semasa bekerja di RSD. (company lama kami)

Perasaan yang macam nak meletupnya, melampau lampau. Well, apa yang aku buat sekarang ni, baru 1% dari apa suami aku buat. Plus, I'm not good with numbers. Tapi rezeki kut, dapat kerja main duit. Padahal paper fundamentals of business accounting aku hampir kelaut.

Aku tak tahu sama ada aku exaggerate atau tidak. Yelah, ramai lagi kerja lagi stress..tapi mereka masih boleh kawal.

Tapi aku....dah.rasa.macam.nak.mati.

mati.
mati.
mati.
mati.
mati.
mati.

Dengan pantasnya aku update profile jobstreet yang sudak setahun tak berupdate. Mungkin environment tempat kerja yang sekarang sangat dull? mungkin? Aku tak sure kenapa macam takde chemistry antara aku dengan com…

Resepi 101 | Donut Lembut & Gebu (Sedap & Mudah)

Assalamualaikum & salam sejahtera,


Sejak dah jadi working mom ni, semua benda yang simple semua aku sebat. Yela, balik office penat nak mati lepas tu, nak masak lagi. Lebih lebih lagi kalau dapat anak yang picky eater. #pengsan

Terima kasih dekat +Puteri Iris , sebab sudi berkongsi resepi di blognya: daridapuraida

Anak aku yang no.1 satu, suka betul dengan western food. Lepas tu, bukan semua dia sebat tau (walaupun dalam category yang sama) dia sangat #drama (selalu jugalah aku menjadi Vegeta - Dragon Ball).

So, semua watak villain tu aku lah - dimata anak aku.

Nak dijadikan cerita, satu hari tu, Umar (anak no.1) request donut. Bila dia request something, tandanya dia betul betul nak. So apa lagi, aku pun checklah stok nak buat donut ni ada ke tak. Lepas tu, aku perasan KENTANG takde.

Biasanya, aku buat donut campur kentang yang direbus/kukus lepas tu lenyek bersama tepung. FYI, aku ikut resepi makcik aku. Dia punya donut lembut gila. Jealous gila okay? Aku try asyik jadi keria je…