Skip to main content

Beauty & The Beast 2017 | Review

Aku tak se..........excited mana pun bila cerita ni di releasekan sebab aku dah tahu ending dia macam mana. So tak rasa pun story ni akan di twist kaw kaw. TAPI! Sangat seronok bila watak di-live action-kan.

The best part is, cerita fantasy macam ni dah dipelbagaikan kaumnya. Takdelah kita nampak mat salleh je. Pelbagai kaum dan citarasa wujud sekali.

Aku sangat suka dengan cerita Disney..semualah aku layan. Tapi the most fav series is The Little Mermaid. Hehe..(mak orang dan perangai kurang matang muncul kembali)

Sebelum aku layan movie ni aku study dulu track dia. Hurm, tak berubah sangat. Semua lagi dari zaman kartun tu ada. Cuma singer dia lainlah.

Macam ada lagu yang dinyanyikan oleh Ariana Grande & John Legend. Fuh. Terbaik.

Apa-apa pun, cerita ni okaylah..I found out that this story tersangatlah ringan. Dia semua on point, tapi aku tak boleh nak feel sangat. Idk, lapar kut. Haha.

Apa apa pun, beast handsome kut. 😍

Image result for beauty and the beast cast
from left: beast, belle & gaston
Image result for beauty and the beast
1991 ver.

Image result for beauty and the beast
2017 ver.
Ni pendapat aku la, aku pun tak tahu nak buat apa lagi, sebab aku rasa aku tak dapat feel father & daughter punya strong relationship. Aku rasa, something is missing. Tapi aku tak sure apa. Mungkin semua watak tak habis nak express cinta, anger, hatred, sedih.....mungkin?

Okaylah, nak tengok cerita lain pula 😁

x,
tia

p/s: nak tengok romantic movie pula.

Comments

Popular posts from this blog

Resepi 101 | Donut Lembut & Gebu (Sedap & Mudah)

Assalamualaikum & salam sejahtera,


Sejak dah jadi working mom ni, semua benda yang simple semua aku sebat. Yela, balik office penat nak mati lepas tu, nak masak lagi. Lebih lebih lagi kalau dapat anak yang picky eater. #pengsan

Terima kasih dekat +Puteri Iris , sebab sudi berkongsi resepi di blognya: daridapuraida

Anak aku yang no.1 satu, suka betul dengan western food. Lepas tu, bukan semua dia sebat tau (walaupun dalam category yang sama) dia sangat #drama (selalu jugalah aku menjadi Vegeta - Dragon Ball).

So, semua watak villain tu aku lah - dimata anak aku.

Nak dijadikan cerita, satu hari tu, Umar (anak no.1) request donut. Bila dia request something, tandanya dia betul betul nak. So apa lagi, aku pun checklah stok nak buat donut ni ada ke tak. Lepas tu, aku perasan KENTANG takde.

Biasanya, aku buat donut campur kentang yang direbus/kukus lepas tu lenyek bersama tepung. FYI, aku ikut resepi makcik aku. Dia punya donut lembut gila. Jealous gila okay? Aku try asyik jadi keria je…

Pregnant ke?

Bila period lewat, kita mesti panic.
Bila kita ingat balik. "Takkanlah.."

Lama fikir.
Lama soal balik.
Lama throwback mana silapnya.

Ehem, my cycle is on track and I'm just overreacting. πŸ™Š

Chill, everybody. #CLUE kan ada 😎


and once again, in apps #CLUE we trust. Aku dah lama guna apps Clue ni, dia sangat simple and senang nak track. User Interface (UI) dia sangat simple, pendek kata benda wajib install bagi seorang perempuan. Unless korang sangat expert mengira cycle sendiri. (aku tak retiπŸ™Š).



Ni apps favourite aku, korang punya yang mana satu? (Sharing is caring)

x,
tia

Drama Review | Three Lives Three World, Ten Miles of Peach Blossoms (Bai Qian)

Suami aku pening tengok aku kemaruk tengok cerita ni. Aku tak boleh lah tengok orang lawa lawa ni. Cerita ni dibarisi pelakon yang aku tak kenal langsung.

Jalan cerita digarap dengan baik, cuma plot dia macam tak menyabar nak habis. Laju sangat. air mata nak keluar masuk balik.
Watak Utama dia Bai Qian, Queen of Qing Qiu. Bai Qian ni dari Fox Clan. Aku jadi suka dengan cerita ni sebab dia straight to the point. Memangla nampak bosan, tapi tak bosan gais. Tak bosan.
Bai Qian ni kalau dia peduli pasal orang tu, dia akan take care kaw kaw. Macam masa Mo Yuan (tok guru) dia mati, dia punya sedih macam orang meroyan. Dia siap bawa lari & preserver mayat tok guru dengan belah dada dia sendiri. Sebab katanya darah fox clan ni powerful. 
Cerita ni tak macam sinetron okey, sepuluh angle untuk satu scene. Dia ratus ribu tahun berlalu dalam masa beberapa minit. Haha. Suka suka. Sesuai dengan au yang suka speed reading ni. Aku tak boleh baca elemen yang berkias ni. Malas fikir.
Nama asal Bai…