Skip to main content

Puasa ganti

HAH!

Dah ganti puasa belum? Ramadhan tinggal beberapa hari je lagi nak menjelma.

Er, aku macam biasalah, baru nak ganti. tapi dah nak habis ok? Aku rasa hari ini last sebab few months ago, aku ada ganti puasa. 3 hari. Plan asal nak buat seminggu straight tapi entah kenapa, gigi sakit yang amat. Terpaksa aku stop kejap & cabut gigi. (malas nak buat root canal, cabut jela, sakit pun sekali je walaupun gongak)

Ngam ngam belum datang bulan, jangan dibazirkan waktu (ye dok?)

Dapatlah ganti hutang yang tersisa. Tapi, esok, sekolah anak aku buat hari sukan pula. Wa, dahlah tengah monsoon ni. Kalau sempat, nak juga aku vlog. Hehe, sekali sekali kan? Dah besar dah anak bujang aku yang seorang ni.

Aku tadi usha reading list kat blog ni, aku tengok dalam banyak banyak blog yang aku follow, blog bai ling yang sangat berdisiplin mem-blog. Aku follow since 2011, aku tengok almost everyday dia update blog. Sangat kagum. Walaupun, banyak dia post tak pakai baju, tapi aku rasa usaha tu dah ada.

Bagus betul, buat aku inspired untuk menulis sesuatu yang anak anak aku boleh baca. Barulah dia orang boleh baca mak dia orang macam mana. (kalau dia orang berminatlah =.=')

Okaylah, aku tengah fikir nak buat apa untuk bazirkan waktu ni. (fyi,abah budak ni tengah main PS, so kami sebenarnya tengah rebut internet, almaklumlah Unifi kan linenya macam harammmmmmmmmmm)

x,
tia

Comments

Popular posts from this blog

Resepi 101 | Donut Lembut & Gebu (Sedap & Mudah)

Assalamualaikum & salam sejahtera,


Sejak dah jadi working mom ni, semua benda yang simple semua aku sebat. Yela, balik office penat nak mati lepas tu, nak masak lagi. Lebih lebih lagi kalau dapat anak yang picky eater. #pengsan

Terima kasih dekat +Puteri Iris , sebab sudi berkongsi resepi di blognya: daridapuraida

Anak aku yang no.1 satu, suka betul dengan western food. Lepas tu, bukan semua dia sebat tau (walaupun dalam category yang sama) dia sangat #drama (selalu jugalah aku menjadi Vegeta - Dragon Ball).

So, semua watak villain tu aku lah - dimata anak aku.

Nak dijadikan cerita, satu hari tu, Umar (anak no.1) request donut. Bila dia request something, tandanya dia betul betul nak. So apa lagi, aku pun checklah stok nak buat donut ni ada ke tak. Lepas tu, aku perasan KENTANG takde.

Biasanya, aku buat donut campur kentang yang direbus/kukus lepas tu lenyek bersama tepung. FYI, aku ikut resepi makcik aku. Dia punya donut lembut gila. Jealous gila okay? Aku try asyik jadi keria je…

Sebab.

Aku kembali berblog sebab aku rasa aku sangat tertekan.
(Sedang aku menaip, suami aku berkata "hah main blog? so 2005" - ah shadaplah yu husband.

Aku dah cuba pelbagai cara dengan mengalihkan perhatian.
Masih tidak berjaya.

Suami aku kata, dia nampak aku macam dia nampak diri dia semasa bekerja di RSD. (company lama kami)

Perasaan yang macam nak meletupnya, melampau lampau. Well, apa yang aku buat sekarang ni, baru 1% dari apa suami aku buat. Plus, I'm not good with numbers. Tapi rezeki kut, dapat kerja main duit. Padahal paper fundamentals of business accounting aku hampir kelaut.

Aku tak tahu sama ada aku exaggerate atau tidak. Yelah, ramai lagi kerja lagi stress..tapi mereka masih boleh kawal.

Tapi aku....dah.rasa.macam.nak.mati.

mati.
mati.
mati.
mati.
mati.
mati.

Dengan pantasnya aku update profile jobstreet yang sudak setahun tak berupdate. Mungkin environment tempat kerja yang sekarang sangat dull? mungkin? Aku tak sure kenapa macam takde chemistry antara aku dengan com…

Pregnant ke?

Bila period lewat, kita mesti panic.
Bila kita ingat balik. "Takkanlah.."

Lama fikir.
Lama soal balik.
Lama throwback mana silapnya.

Ehem, my cycle is on track and I'm just overreacting. πŸ™Š

Chill, everybody. #CLUE kan ada 😎


and once again, in apps #CLUE we trust. Aku dah lama guna apps Clue ni, dia sangat simple and senang nak track. User Interface (UI) dia sangat simple, pendek kata benda wajib install bagi seorang perempuan. Unless korang sangat expert mengira cycle sendiri. (aku tak retiπŸ™Š).



Ni apps favourite aku, korang punya yang mana satu? (Sharing is caring)

x,
tia