Skip to main content

Me Before You | Review

OMG, I cried repeatedly oi, tengok babak Lou & Will ni.

Image result for me before you quote
kata kata hikmat Will kepada Lou

Aku belum baca novel dia, tapi aku suka movie ni. Dia tak bosan langsung. Emilia Clarke portray the character very well. Aku rasa macam she meant to be Lou. #overngatngatni

Image result for me before you quote

Sam Claflin is a charmer. Even though the character is a paralyzed man..he did project the character very well. I love to see his killer smile #crush Sometimes cerita mat salleh ni tends to have this nafsu yang melampau and kita boleh nampak how frustrated he was when he, himself cant do anything to his partner.

And the soudtrack, spotted two Ed Sheeran's song - "Phtograph" & " Thinking Out Loud". Very lovely & really match with the scene. I really really love the soundtrack.

Image result for sam claflin me before you

Lou sangat supportive, watak paling best. Cuma tak berapa nak clear dalam movie ni, sama ada dia break up ke tidak dengan Patrick. Emilia really looks bubbly. Dia sangat cute!!! 😍

Hurm, mystery. (malas nak baca buku - aku prefer some one tell me a story)

To be honest, I quite surprise bila dapat tahu Emilia Clarke berlakon Game of Throne. 😱

Image result for emilia clarke game of thrones
from this
Image result for emilia clarke me
to this 
Image result for emilia clarke me
takpe, dua dua cantik
Image result for sam claflin me before you smile
Ya, kalau fikir balik, hidup ni jangan nak selesa sangat. Jangan selesa dibawah takuk yang sama. Cabar diri selagi yang boleh sebab kita tak tahu apa yang kita mampu lakukan. Kena berani dan hidup macam esok tiada lagi (?) #lol #liveboldly

x,
tia

Comments

Popular posts from this blog

Sebab.

Aku kembali berblog sebab aku rasa aku sangat tertekan.
(Sedang aku menaip, suami aku berkata "hah main blog? so 2005" - ah shadaplah yu husband.

Aku dah cuba pelbagai cara dengan mengalihkan perhatian.
Masih tidak berjaya.

Suami aku kata, dia nampak aku macam dia nampak diri dia semasa bekerja di RSD. (company lama kami)

Perasaan yang macam nak meletupnya, melampau lampau. Well, apa yang aku buat sekarang ni, baru 1% dari apa suami aku buat. Plus, I'm not good with numbers. Tapi rezeki kut, dapat kerja main duit. Padahal paper fundamentals of business accounting aku hampir kelaut.

Aku tak tahu sama ada aku exaggerate atau tidak. Yelah, ramai lagi kerja lagi stress..tapi mereka masih boleh kawal.

Tapi aku....dah.rasa.macam.nak.mati.

mati.
mati.
mati.
mati.
mati.
mati.

Dengan pantasnya aku update profile jobstreet yang sudak setahun tak berupdate. Mungkin environment tempat kerja yang sekarang sangat dull? mungkin? Aku tak sure kenapa macam takde chemistry antara aku dengan com…

Resepi 101 | Donut Lembut & Gebu (Sedap & Mudah)

Assalamualaikum & salam sejahtera,


Sejak dah jadi working mom ni, semua benda yang simple semua aku sebat. Yela, balik office penat nak mati lepas tu, nak masak lagi. Lebih lebih lagi kalau dapat anak yang picky eater. #pengsan

Terima kasih dekat +Puteri Iris , sebab sudi berkongsi resepi di blognya: daridapuraida

Anak aku yang no.1 satu, suka betul dengan western food. Lepas tu, bukan semua dia sebat tau (walaupun dalam category yang sama) dia sangat #drama (selalu jugalah aku menjadi Vegeta - Dragon Ball).

So, semua watak villain tu aku lah - dimata anak aku.

Nak dijadikan cerita, satu hari tu, Umar (anak no.1) request donut. Bila dia request something, tandanya dia betul betul nak. So apa lagi, aku pun checklah stok nak buat donut ni ada ke tak. Lepas tu, aku perasan KENTANG takde.

Biasanya, aku buat donut campur kentang yang direbus/kukus lepas tu lenyek bersama tepung. FYI, aku ikut resepi makcik aku. Dia punya donut lembut gila. Jealous gila okay? Aku try asyik jadi keria je…

Pregnant ke?

Bila period lewat, kita mesti panic.
Bila kita ingat balik. "Takkanlah.."

Lama fikir.
Lama soal balik.
Lama throwback mana silapnya.

Ehem, my cycle is on track and I'm just overreacting. πŸ™Š

Chill, everybody. #CLUE kan ada 😎


and once again, in apps #CLUE we trust. Aku dah lama guna apps Clue ni, dia sangat simple and senang nak track. User Interface (UI) dia sangat simple, pendek kata benda wajib install bagi seorang perempuan. Unless korang sangat expert mengira cycle sendiri. (aku tak retiπŸ™Š).



Ni apps favourite aku, korang punya yang mana satu? (Sharing is caring)

x,
tia