Skip to main content

LYRIC | Youth by Pill Kim ft. Chang Wan Kim (Romanization, Hangul & English) - REPLY 1988



English
Someday, it’ll leave me, this green youth
Like a flower that withers and blooms
On a moonlit night, through the window
My young love song sounds sad

I try to catch the days that go
But my empty hands get sad
So, I should just let them go, I should turn away
That’s how time passes

I can forgive lovers who leave me
But not time that leaves me
My empty heart
Keeps looking for the olden days

Someday, it’ll leave me, this green youth
Like a flower that withers and blooms
On a moonlit night, through the window
My young love song sounds sad

I try to catch the days that go
But my empty hands get sad
So, I should just let them go, I should turn away
That’s how time passes

Someday, it’ll leave me, this green youth
Like a flower that withers and blooms
On a moonlit night, through the window
My young love song sounds sad

Hangul
언젠간 가겠지 푸르른 청춘
지고 피는 꽃잎처럼
달밝은 밤이면 창가에 흐르는
젊은 연가가 구슬퍼

가고없는 날들을 잡으려 잡으려
빈손짓에 슬퍼지면
차라리 보내야지 돌아서야지
그렇게 세월은 가는거야

나를 두고 간님은 용서하겠지만
버리고 가는 세월이야
정둘곳없어라 허전한 마음은
정답던 옛동산 찾는가

언젠간 가겠지 푸르른 청춘
지고 피는 꽃잎처럼
달밝은 밤이면 창가에 흐르는
젊은 연가가 구슬퍼

가고없는 날들을 잡으려 잡으려
빈손짓에 슬퍼지면
차라리 보내야지 돌아서야지
그렇게 세월은
가는거야

언젠간 가겠지 푸르른 청춘
지고 피는 꽃잎처럼
달밝은 밤이면 창가에 흐르는
젊은 연가가 구슬퍼

Romanization
eonjegan gagetji pureureun i cheongchun
jigo tto pineun kkotip cheoreom
dalbalgeun bamimyeon changgae heureuneun
nae jeolmeun yeongaga guseulpeo

gago eopneun naldeureul jabeuryeo jabeuryeo
binsonjise seulpeojimyeon
charari bonaeyaji doraseoyaji
keureohke seworeun ganeungeoya

nareul dugo gannimeun yongseohagetjiman
nal beorigo ganeun seworiya
jeongdulgot eopseora heojeonhan maeumeun
jeongdabdeon yetdongsan chatneunga

eonjengan gagetji pureureun i cheongchun
jigo tto pineun kkotip cheoreom
dalbalgeun bamimyeon changgae heureuneun
nae jeolmeun yeongaga guseulpeo

gago eopneun naldeureul jabeuryeo jabeuryeo
binsonjise seulpeojimyeon
charari bonaeyaji doraseoyaji
keureohke seworeun ganeungeoya

eonjengan gagetji pureureun i cheongchun
jigo tto pineun kkotip cheoreom
dalbalgeun bamimyeon changgae heureuneun
nae jeolmeun yeongaga guseulpeo

Hangul by: naver music
Romanized by: sleeplessaliana
English by: popgasa

#Reply1988

Comments

Popular posts from this blog

Sebab.

Aku kembali berblog sebab aku rasa aku sangat tertekan.
(Sedang aku menaip, suami aku berkata "hah main blog? so 2005" - ah shadaplah yu husband.

Aku dah cuba pelbagai cara dengan mengalihkan perhatian.
Masih tidak berjaya.

Suami aku kata, dia nampak aku macam dia nampak diri dia semasa bekerja di RSD. (company lama kami)

Perasaan yang macam nak meletupnya, melampau lampau. Well, apa yang aku buat sekarang ni, baru 1% dari apa suami aku buat. Plus, I'm not good with numbers. Tapi rezeki kut, dapat kerja main duit. Padahal paper fundamentals of business accounting aku hampir kelaut.

Aku tak tahu sama ada aku exaggerate atau tidak. Yelah, ramai lagi kerja lagi stress..tapi mereka masih boleh kawal.

Tapi aku....dah.rasa.macam.nak.mati.

mati.
mati.
mati.
mati.
mati.
mati.

Dengan pantasnya aku update profile jobstreet yang sudak setahun tak berupdate. Mungkin environment tempat kerja yang sekarang sangat dull? mungkin? Aku tak sure kenapa macam takde chemistry antara aku dengan com…

Resepi 101 | Donut Lembut & Gebu (Sedap & Mudah)

Assalamualaikum & salam sejahtera,


Sejak dah jadi working mom ni, semua benda yang simple semua aku sebat. Yela, balik office penat nak mati lepas tu, nak masak lagi. Lebih lebih lagi kalau dapat anak yang picky eater. #pengsan

Terima kasih dekat +Puteri Iris , sebab sudi berkongsi resepi di blognya: daridapuraida

Anak aku yang no.1 satu, suka betul dengan western food. Lepas tu, bukan semua dia sebat tau (walaupun dalam category yang sama) dia sangat #drama (selalu jugalah aku menjadi Vegeta - Dragon Ball).

So, semua watak villain tu aku lah - dimata anak aku.

Nak dijadikan cerita, satu hari tu, Umar (anak no.1) request donut. Bila dia request something, tandanya dia betul betul nak. So apa lagi, aku pun checklah stok nak buat donut ni ada ke tak. Lepas tu, aku perasan KENTANG takde.

Biasanya, aku buat donut campur kentang yang direbus/kukus lepas tu lenyek bersama tepung. FYI, aku ikut resepi makcik aku. Dia punya donut lembut gila. Jealous gila okay? Aku try asyik jadi keria je…

Pregnant ke?

Bila period lewat, kita mesti panic.
Bila kita ingat balik. "Takkanlah.."

Lama fikir.
Lama soal balik.
Lama throwback mana silapnya.

Ehem, my cycle is on track and I'm just overreacting. 🙊

Chill, everybody. #CLUE kan ada 😎


and once again, in apps #CLUE we trust. Aku dah lama guna apps Clue ni, dia sangat simple and senang nak track. User Interface (UI) dia sangat simple, pendek kata benda wajib install bagi seorang perempuan. Unless korang sangat expert mengira cycle sendiri. (aku tak reti🙊).



Ni apps favourite aku, korang punya yang mana satu? (Sharing is caring)

x,
tia