Skip to main content

Posts

Showing posts from May, 2017

Me Before You | Review

OMG, I cried repeatedly oi, tengok babak Lou & Will ni.

kata kata hikmat Will kepada Lou
Aku belum baca novel dia, tapi aku suka movie ni. Dia tak bosan langsung. Emilia Clarke portray the character very well. Aku rasa macam she meant to be Lou. #overngatngatni


Sam Claflin is a charmer. Even though the character is a paralyzed man..he did project the character very well. I love to see his killer smile #crush Sometimes cerita mat salleh ni tends to have this nafsu yang melampau and kita boleh nampak how frustrated he was when he, himself cant do anything to his partner.

And the soudtrack, spotted two Ed Sheeran's song - "Phtograph" & " Thinking Out Loud". Very lovely & really match with the scene. I really really love the soundtrack.


Lou sangat supportive, watak paling best. Cuma tak berapa nak clear dalam movie ni, sama ada dia break up ke tidak dengan Patrick. Emilia really looks bubbly. Dia sangat cute!!! 😍
Hurm, mystery. (malas nak baca buku - ak…

Beauty & The Beast 2017 | Review

Aku tak se..........excited mana pun bila cerita ni di releasekan sebab aku dah tahu ending dia macam mana. So tak rasa pun story ni akan di twist kaw kaw. TAPI! Sangat seronok bila watak di-live action-kan.

The best part is, cerita fantasy macam ni dah dipelbagaikan kaumnya. Takdelah kita nampak mat salleh je. Pelbagai kaum dan citarasa wujud sekali.

Aku sangat suka dengan cerita Disney..semualah aku layan. Tapi the most fav series is The Little Mermaid. Hehe..(mak orang dan perangai kurang matang muncul kembali)

Sebelum aku layan movie ni aku study dulu track dia. Hurm, tak berubah sangat. Semua lagi dari zaman kartun tu ada. Cuma singer dia lainlah.

Macam ada lagu yang dinyanyikan oleh Ariana Grande & John Legend. Fuh. Terbaik.

Apa-apa pun, cerita ni okaylah..I found out that this story tersangatlah ringan. Dia semua on point, tapi aku tak boleh nak feel sangat. Idk, lapar kut. Haha.

Apa apa pun, beast handsome kut. 😍


Ni pendapat aku la, aku pun tak tahu nak buat apa lagi, seb…

Puasa ganti

HAH!

Dah ganti puasa belum? Ramadhan tinggal beberapa hari je lagi nak menjelma.

Er, aku macam biasalah, baru nak ganti. tapi dah nak habis ok? Aku rasa hari ini last sebab few months ago, aku ada ganti puasa. 3 hari. Plan asal nak buat seminggu straight tapi entah kenapa, gigi sakit yang amat. Terpaksa aku stop kejap & cabut gigi. (malas nak buat root canal, cabut jela, sakit pun sekali je walaupun gongak)

Ngam ngam belum datang bulan, jangan dibazirkan waktu (ye dok?)

Dapatlah ganti hutang yang tersisa. Tapi, esok, sekolah anak aku buat hari sukan pula. Wa, dahlah tengah monsoon ni. Kalau sempat, nak juga aku vlog. Hehe, sekali sekali kan? Dah besar dah anak bujang aku yang seorang ni.

Aku tadi usha reading list kat blog ni, aku tengok dalam banyak banyak blog yang aku follow, blog bai ling yang sangat berdisiplin mem-blog. Aku follow since 2011, aku tengok almost everyday dia update blog. Sangat kagum. Walaupun, banyak dia post tak pakai baju, tapi aku rasa usaha tu dah ada.

Ba…

Throwback | Seberapa Pantas - SO7 (Lyric)

Johor Bahru, 2002

Aku terdengar lagu ni sewaktu mendengar playlist Sheila on 7 (SO7) dekat Spotify. Fuh! betul betul menggamit rasa! Mak terasa antik sangat ni nak.

Lagu tu aku dengar masa form 2 (14 yrs old) kut. Now aku mak beranak dua (29 yrs old). Fuh. Masa cepat betul.
Seronok dengar lagu ni, menggamit memori saat gonjeng. Suara vocalist dia. Fuhhh, cair oi. Malas malas gitu. Dutaaaaaa~ zaman aku 14 tahun ni. Argh, gonjengnya rasa..


JOM NYANYI!
Seberapa pantaskah kau untuk ku tunggu,
Cukup indahkah dirimu untuk selalu ku nantikan  Mampukah kau hadir dalam setiap mimpi burukku  Mampukah kita bertahan di saat kita jauh... 
Seberapa hebat kau untuk ku banggakan,  Cukup tangguhkah dirimu untuk selalu ku andalkan, ohhh...  Mampukah kau bertahan dengan hidupku yang malang, woho...  Sanggupkah kau menyakinkan di saat aku bimbang... 
[Chorus]  Celakanya Hanya kaulah yang benar-benar aku tunggu,  Hanya kaulah yang benar-benar memahamiku,  Kau pergi dan hilang ke mana pun kau suka  Celakan…

Drama Review | Three Lives Three World, Ten Miles of Peach Blossoms (Bai Qian)

Suami aku pening tengok aku kemaruk tengok cerita ni. Aku tak boleh lah tengok orang lawa lawa ni. Cerita ni dibarisi pelakon yang aku tak kenal langsung.

Jalan cerita digarap dengan baik, cuma plot dia macam tak menyabar nak habis. Laju sangat. air mata nak keluar masuk balik.
Watak Utama dia Bai Qian, Queen of Qing Qiu. Bai Qian ni dari Fox Clan. Aku jadi suka dengan cerita ni sebab dia straight to the point. Memangla nampak bosan, tapi tak bosan gais. Tak bosan.
Bai Qian ni kalau dia peduli pasal orang tu, dia akan take care kaw kaw. Macam masa Mo Yuan (tok guru) dia mati, dia punya sedih macam orang meroyan. Dia siap bawa lari & preserver mayat tok guru dengan belah dada dia sendiri. Sebab katanya darah fox clan ni powerful. 
Cerita ni tak macam sinetron okey, sepuluh angle untuk satu scene. Dia ratus ribu tahun berlalu dalam masa beberapa minit. Haha. Suka suka. Sesuai dengan au yang suka speed reading ni. Aku tak boleh baca elemen yang berkias ni. Malas fikir.
Nama asal Bai…