Skip to main content

Throwback | Seberapa Pantas - SO7 (Lyric)

Johor Bahru, 2002

Aku terdengar lagu ni sewaktu mendengar playlist Sheila on 7 (SO7) dekat Spotify. Fuh! betul betul menggamit rasa! Mak terasa antik sangat ni nak.

Lagu tu aku dengar masa form 2 (14 yrs old) kut. Now aku mak beranak dua (29 yrs old). Fuh. Masa cepat betul.

Seronok dengar lagu ni, menggamit memori saat gonjeng. Suara vocalist dia. Fuhhh, cair oi. Malas malas gitu. Dutaaaaaa~ zaman aku 14 tahun ni. Argh, gonjengnya rasa..


JOM NYANYI!

Seberapa pantaskah kau untuk ku tunggu,
Cukup indahkah dirimu untuk selalu ku nantikan 
Mampukah kau hadir dalam setiap mimpi burukku 
Mampukah kita bertahan di saat kita jauh... 

Seberapa hebat kau untuk ku banggakan, 
Cukup tangguhkah dirimu untuk selalu ku andalkan, ohhh... 
Mampukah kau bertahan dengan hidupku yang malang, woho... 
Sanggupkah kau menyakinkan di saat aku bimbang... 

[Chorus] 
Celakanya Hanya kaulah yang benar-benar aku tunggu, 
Hanya kaulah yang benar-benar memahamiku, 
Kau pergi dan hilang ke mana pun kau suka 
Celakanya Hanya kaulah yang pantas untuk kubanggakan, 
Hanya kaulah yang sanggup untuk aku andalkan, 
Di antara pedih aku slalu menantimu. 

Seberapa hebat kau untuk kubanggakan, 
Cukup tangguhkah dirimu untuk selalu ku andalkan... ohh...
 Mampukah kau bertahan dengan hidup ku yang malang oh... 
Sanggupkah kau menyakinkan di saat aku bimbang... 

[Bridge] 
Mungkin kini kau t'lah menghilang tanpa jejak, 
Mengubur semua indah kenangan, 
Tapi aku slalu menunggumu di sini, 
Bila saja kau berubah pikiran ohhh... heyyy... heyy 

[Repeat Chorus] 

Ohhh... Ohhh... Ohhh... Ohhh...

Comments

Popular posts from this blog

Sebab.

Aku kembali berblog sebab aku rasa aku sangat tertekan.
(Sedang aku menaip, suami aku berkata "hah main blog? so 2005" - ah shadaplah yu husband.

Aku dah cuba pelbagai cara dengan mengalihkan perhatian.
Masih tidak berjaya.

Suami aku kata, dia nampak aku macam dia nampak diri dia semasa bekerja di RSD. (company lama kami)

Perasaan yang macam nak meletupnya, melampau lampau. Well, apa yang aku buat sekarang ni, baru 1% dari apa suami aku buat. Plus, I'm not good with numbers. Tapi rezeki kut, dapat kerja main duit. Padahal paper fundamentals of business accounting aku hampir kelaut.

Aku tak tahu sama ada aku exaggerate atau tidak. Yelah, ramai lagi kerja lagi stress..tapi mereka masih boleh kawal.

Tapi aku....dah.rasa.macam.nak.mati.

mati.
mati.
mati.
mati.
mati.
mati.

Dengan pantasnya aku update profile jobstreet yang sudak setahun tak berupdate. Mungkin environment tempat kerja yang sekarang sangat dull? mungkin? Aku tak sure kenapa macam takde chemistry antara aku dengan com…

Resepi 101 | Donut Lembut & Gebu (Sedap & Mudah)

Assalamualaikum & salam sejahtera,


Sejak dah jadi working mom ni, semua benda yang simple semua aku sebat. Yela, balik office penat nak mati lepas tu, nak masak lagi. Lebih lebih lagi kalau dapat anak yang picky eater. #pengsan

Terima kasih dekat +Puteri Iris , sebab sudi berkongsi resepi di blognya: daridapuraida

Anak aku yang no.1 satu, suka betul dengan western food. Lepas tu, bukan semua dia sebat tau (walaupun dalam category yang sama) dia sangat #drama (selalu jugalah aku menjadi Vegeta - Dragon Ball).

So, semua watak villain tu aku lah - dimata anak aku.

Nak dijadikan cerita, satu hari tu, Umar (anak no.1) request donut. Bila dia request something, tandanya dia betul betul nak. So apa lagi, aku pun checklah stok nak buat donut ni ada ke tak. Lepas tu, aku perasan KENTANG takde.

Biasanya, aku buat donut campur kentang yang direbus/kukus lepas tu lenyek bersama tepung. FYI, aku ikut resepi makcik aku. Dia punya donut lembut gila. Jealous gila okay? Aku try asyik jadi keria je…

Pregnant ke?

Bila period lewat, kita mesti panic.
Bila kita ingat balik. "Takkanlah.."

Lama fikir.
Lama soal balik.
Lama throwback mana silapnya.

Ehem, my cycle is on track and I'm just overreacting. πŸ™Š

Chill, everybody. #CLUE kan ada 😎


and once again, in apps #CLUE we trust. Aku dah lama guna apps Clue ni, dia sangat simple and senang nak track. User Interface (UI) dia sangat simple, pendek kata benda wajib install bagi seorang perempuan. Unless korang sangat expert mengira cycle sendiri. (aku tak retiπŸ™Š).



Ni apps favourite aku, korang punya yang mana satu? (Sharing is caring)

x,
tia