Skip to main content

Throwback | Seberapa Pantas - SO7 (Lyric)

Johor Bahru, 2002

Aku terdengar lagu ni sewaktu mendengar playlist Sheila on 7 (SO7) dekat Spotify. Fuh! betul betul menggamit rasa! Mak terasa antik sangat ni nak.

Lagu tu aku dengar masa form 2 (14 yrs old) kut. Now aku mak beranak dua (29 yrs old). Fuh. Masa cepat betul.

Seronok dengar lagu ni, menggamit memori saat gonjeng. Suara vocalist dia. Fuhhh, cair oi. Malas malas gitu. Dutaaaaaa~ zaman aku 14 tahun ni. Argh, gonjengnya rasa..


JOM NYANYI!

Seberapa pantaskah kau untuk ku tunggu,
Cukup indahkah dirimu untuk selalu ku nantikan 
Mampukah kau hadir dalam setiap mimpi burukku 
Mampukah kita bertahan di saat kita jauh... 

Seberapa hebat kau untuk ku banggakan, 
Cukup tangguhkah dirimu untuk selalu ku andalkan, ohhh... 
Mampukah kau bertahan dengan hidupku yang malang, woho... 
Sanggupkah kau menyakinkan di saat aku bimbang... 

[Chorus] 
Celakanya Hanya kaulah yang benar-benar aku tunggu, 
Hanya kaulah yang benar-benar memahamiku, 
Kau pergi dan hilang ke mana pun kau suka 
Celakanya Hanya kaulah yang pantas untuk kubanggakan, 
Hanya kaulah yang sanggup untuk aku andalkan, 
Di antara pedih aku slalu menantimu. 

Seberapa hebat kau untuk kubanggakan, 
Cukup tangguhkah dirimu untuk selalu ku andalkan... ohh...
 Mampukah kau bertahan dengan hidup ku yang malang oh... 
Sanggupkah kau menyakinkan di saat aku bimbang... 

[Bridge] 
Mungkin kini kau t'lah menghilang tanpa jejak, 
Mengubur semua indah kenangan, 
Tapi aku slalu menunggumu di sini, 
Bila saja kau berubah pikiran ohhh... heyyy... heyy 

[Repeat Chorus] 

Ohhh... Ohhh... Ohhh... Ohhh...

Comments

Popular posts from this blog

Resepi 101 | Donut Lembut & Gebu (Sedap & Mudah)

Assalamualaikum & salam sejahtera,


Sejak dah jadi working mom ni, semua benda yang simple semua aku sebat. Yela, balik office penat nak mati lepas tu, nak masak lagi. Lebih lebih lagi kalau dapat anak yang picky eater. #pengsan

Terima kasih dekat +Puteri Iris , sebab sudi berkongsi resepi di blognya: daridapuraida

Anak aku yang no.1 satu, suka betul dengan western food. Lepas tu, bukan semua dia sebat tau (walaupun dalam category yang sama) dia sangat #drama (selalu jugalah aku menjadi Vegeta - Dragon Ball).

So, semua watak villain tu aku lah - dimata anak aku.

Nak dijadikan cerita, satu hari tu, Umar (anak no.1) request donut. Bila dia request something, tandanya dia betul betul nak. So apa lagi, aku pun checklah stok nak buat donut ni ada ke tak. Lepas tu, aku perasan KENTANG takde.

Biasanya, aku buat donut campur kentang yang direbus/kukus lepas tu lenyek bersama tepung. FYI, aku ikut resepi makcik aku. Dia punya donut lembut gila. Jealous gila okay? Aku try asyik jadi keria je…

Drama Review | Three Lives Three World, Ten Miles of Peach Blossoms (Bai Qian)

Suami aku pening tengok aku kemaruk tengok cerita ni. Aku tak boleh lah tengok orang lawa lawa ni. Cerita ni dibarisi pelakon yang aku tak kenal langsung.

Jalan cerita digarap dengan baik, cuma plot dia macam tak menyabar nak habis. Laju sangat. air mata nak keluar masuk balik.
Watak Utama dia Bai Qian, Queen of Qing Qiu. Bai Qian ni dari Fox Clan. Aku jadi suka dengan cerita ni sebab dia straight to the point. Memangla nampak bosan, tapi tak bosan gais. Tak bosan.
Bai Qian ni kalau dia peduli pasal orang tu, dia akan take care kaw kaw. Macam masa Mo Yuan (tok guru) dia mati, dia punya sedih macam orang meroyan. Dia siap bawa lari & preserver mayat tok guru dengan belah dada dia sendiri. Sebab katanya darah fox clan ni powerful. 
Cerita ni tak macam sinetron okey, sepuluh angle untuk satu scene. Dia ratus ribu tahun berlalu dalam masa beberapa minit. Haha. Suka suka. Sesuai dengan au yang suka speed reading ni. Aku tak boleh baca elemen yang berkias ni. Malas fikir.
Nama asal Bai…

LYRIC | Youth by Pill Kim ft. Chang Wan Kim (Romanization, Hangul & English) - REPLY 1988

English Someday, it’ll leave me, this green youth Like a flower that withers and blooms On a moonlit night, through the window My young love song sounds sad
I try to catch the days that go But my empty hands get sad So, I should just let them go, I should turn away That’s how time passes
I can forgive lovers who leave me But not time that leaves me My empty heart Keeps looking for the olden days
Someday, it’ll leave me, this green youth Like a flower that withers and blooms On a moonlit night, through the window My young love song sounds sad
I try to catch the days that go But my empty hands get sad So, I should just let them go, I should turn away That’s how time passes
Someday, it’ll leave me, this green youth Like a flower that withers and blooms On a moonlit night, through the window My young love song sounds sad
Hangul 언젠간가겠지푸르른이청춘 지고또피는꽃잎처럼 달밝은밤이면창가에흐르는 내젊은연가가구슬퍼
가고없는날들을잡으려잡으려 빈손짓에슬퍼지면 차라리보내야지돌아서야지 그렇게세월은가는거야
나를두고간님은