Sunday, May 14, 2017

Throwback | Seberapa Pantas - SO7 (Lyric)

Johor Bahru, 2002

Aku terdengar lagu ni sewaktu mendengar playlist Sheila on 7 (SO7) dekat Spotify. Fuh! betul betul menggamit rasa! Mak terasa antik sangat ni nak.

Lagu tu aku dengar masa form 2 (14 yrs old) kut. Now aku mak beranak dua (29 yrs old). Fuh. Masa cepat betul.

Seronok dengar lagu ni, menggamit memori saat gonjeng. Suara vocalist dia. Fuhhh, cair oi. Malas malas gitu. Dutaaaaaa~ zaman aku 14 tahun ni. Argh, gonjengnya rasa..


JOM NYANYI!

Seberapa pantaskah kau untuk ku tunggu,
Cukup indahkah dirimu untuk selalu ku nantikan 
Mampukah kau hadir dalam setiap mimpi burukku 
Mampukah kita bertahan di saat kita jauh... 

Seberapa hebat kau untuk ku banggakan, 
Cukup tangguhkah dirimu untuk selalu ku andalkan, ohhh... 
Mampukah kau bertahan dengan hidupku yang malang, woho... 
Sanggupkah kau menyakinkan di saat aku bimbang... 

[Chorus] 
Celakanya Hanya kaulah yang benar-benar aku tunggu, 
Hanya kaulah yang benar-benar memahamiku, 
Kau pergi dan hilang ke mana pun kau suka 
Celakanya Hanya kaulah yang pantas untuk kubanggakan, 
Hanya kaulah yang sanggup untuk aku andalkan, 
Di antara pedih aku slalu menantimu. 

Seberapa hebat kau untuk kubanggakan, 
Cukup tangguhkah dirimu untuk selalu ku andalkan... ohh...
 Mampukah kau bertahan dengan hidup ku yang malang oh... 
Sanggupkah kau menyakinkan di saat aku bimbang... 

[Bridge] 
Mungkin kini kau t'lah menghilang tanpa jejak, 
Mengubur semua indah kenangan, 
Tapi aku slalu menunggumu di sini, 
Bila saja kau berubah pikiran ohhh... heyyy... heyy 

[Repeat Chorus] 

Ohhh... Ohhh... Ohhh... Ohhh...

No comments:

I'm glad he likes it.

First time try Happy Bunch. Tak sangka it turns out well. Risau juga kut kut bunga sampai lambat­čśů Tak plan pun nak bagi satu, tiba ti...