Saturday, May 5, 2018

I'm glad he likes it.


First time try Happy Bunch. Tak sangka it turns out well. Risau juga kut kut bunga sampai lambatπŸ˜…


Tak plan pun nak bagi satu, tiba tiba je rasa macam nak buat surprise untuk suami. Haha, kesian dia..semua orang tengok dia. Auditors pun sama.

Plus, minggu tu dia macam tak keruan. Dia terlalu stress dengan kerja

Mental kami sama, weng weng sikit. Tapi harap harap kami dua dapat overcome semua ni..amin

Malas nak tulis panjang panjang.

Sekian

X,
Tia

Wednesday, February 7, 2018

3 SERIES

Macam tak percaya, umur menginjak ke angka TIGA PULUH.
Ya, TIGA PULUH bukan umur 20-an dah. Sudah masuk 30-an.

Syukur kehadrat ilahi kerana menganugerahi aku dengan pasangan yang baik (baik ke?), mak dan adik beradik pun sihat walafiat. Anak yang cerdik, bijak pandai (doa doa doa) dan comel.

Bersukur sangat.

Terima kasih, Allah sebab bagi peluang untuk aku menikmati semua ni.

Sesungguhnya aku bersyukur.

P/s: ok, nak sambung buat kerja. BE POSITIVE!

Thursday, January 18, 2018

2018.

Assalamualaikum & Selamat tahun baru!!

Tia nak masuk 3-series! lagi beberapa bulan. Ottoke.
Nothing much. Cuma rasa nak masa berjalan lambat sikit.

Sebab pejam celik 
  • Umar dah sekolah
  • dah masuk daycare, 
  • dah ada homework,
  • kena paksa buat homework.
  • Naell dah boleh lari
  • Naell dah pandai cakap

Banyak benda nak buat masa 2017 tapi tak dapat buat macam:
  • pergi kelas memandu,
  • 50kg,
  • tak malas malas,
2018, please be nice to me.✌

p/s: this week ada kenduri atuk. rindu atuk.


 

Sunday, June 11, 2017

27.

sila abaikan Fung Seng, tu bukan nama cina aku. tu nama kedai. hahaha

Kek 2015, baru sekarang post. Baru nampak muda tak gitu? Hehe, 

Saturday, May 20, 2017

The Hunstman: Winter War | Halsey - Castle (LYRICS)



 Sick of all these people talking, sick of all this noise
Tired of all these cameras flashing, sick of being poised
Now my neck is open wide, begging for a fist around it
Already choking on my pride, so there's no use crying about it


I'm headed straight for the castle
They wanna make me their queen
And there's an old man sitting on the throne that's saying that I probably shouldn't be so mean
I'm headed straight for the castle
They've got the kingdom locked up
And there's an old man sitting on the throne that's saying I should probably keep my pretty mouth shut

Straight for the castle

Oh, all of these minutes passing, sick of feeling used
If you wanna break these walls down, you're gonna get bruised
Now my neck is open wide, begging for a fist around it
Already choking on my pride, so there's no use crying about it

I'm headed straight for the castle
They wanna make me their queen
And there's an old man sitting on the throne that's saying that I probably shouldn't be so mean
I'm headed straight for the castle
They've got the kingdom locked up
And there's an old man sitting on the throne that's saying I should probably keep my pretty mouth shut

Straight for the castle

There's no use crying about it [4x]

I'm headed straight for the castle
They wanna make me their queen
And there's an old man sitting on the throne that's saying that I probably shouldn't be so mean
I'm headed straight for the castle
They've got the kingdom locked up
And there's an old man sitting on the throne that's saying I should probably keep my pretty mouth shut

Straight for the castle
They wanna make me their queen
And there's an old man sitting on the throne that's saying that I probably shouldn't be so mean
I'm headed straight for the castle
They've got the kingdom locked up
And there's an old man sitting on the throne that's saying I should probably keep my pretty mouth shut

Straight for the castle



Maka tamatlah movie untuk hari ini. Kena rehat pula. Esok 7.30 pagi dah kena ada dekat Desa Park City. #hopefully tak sesat πŸ˜“ padahal depan rumah je tempat tu. Drama je ni hehe. 

Aku suka betul dengan lagu ni. Kesiannya Freya kena game dengan akak dia yang mental tu. Haih, kesian Eric the Huntsman asyik terpisah dengan kekasih dia, Sara.  I saw Sam Caflin buat cameo dalam cerita ni. Awwwwwwww, kejapnya. Okaylah kawan kawan, I nak rehatkan otak kejap.


x,
tia

Me Before You | Review

OMG, I cried repeatedly oi, tengok babak Lou & Will ni.

Image result for me before you quote
kata kata hikmat Will kepada Lou

Aku belum baca novel dia, tapi aku suka movie ni. Dia tak bosan langsung. Emilia Clarke portray the character very well. Aku rasa macam she meant to be Lou. #overngatngatni

Image result for me before you quote

Sam Claflin is a charmer. Even though the character is a paralyzed man..he did project the character very well. I love to see his killer smile #crush Sometimes cerita mat salleh ni tends to have this nafsu yang melampau and kita boleh nampak how frustrated he was when he, himself cant do anything to his partner.

And the soudtrack, spotted two Ed Sheeran's song - "Phtograph" & " Thinking Out Loud". Very lovely & really match with the scene. I really really love the soundtrack.

Image result for sam claflin me before you

Lou sangat supportive, watak paling best. Cuma tak berapa nak clear dalam movie ni, sama ada dia break up ke tidak dengan Patrick. Emilia really looks bubbly. Dia sangat cute!!! 😍

Hurm, mystery. (malas nak baca buku - aku prefer some one tell me a story)

To be honest, I quite surprise bila dapat tahu Emilia Clarke berlakon Game of Throne. 😱

Image result for emilia clarke game of thrones
from this
Image result for emilia clarke me
to this 
Image result for emilia clarke me
takpe, dua dua cantik
Image result for sam claflin me before you smile
Ya, kalau fikir balik, hidup ni jangan nak selesa sangat. Jangan selesa dibawah takuk yang sama. Cabar diri selagi yang boleh sebab kita tak tahu apa yang kita mampu lakukan. Kena berani dan hidup macam esok tiada lagi (?) #lol #liveboldly

x,
tia

Beauty & The Beast 2017 | Review

Aku tak se..........excited mana pun bila cerita ni di releasekan sebab aku dah tahu ending dia macam mana. So tak rasa pun story ni akan di twist kaw kaw. TAPI! Sangat seronok bila watak di-live action-kan.

The best part is, cerita fantasy macam ni dah dipelbagaikan kaumnya. Takdelah kita nampak mat salleh je. Pelbagai kaum dan citarasa wujud sekali.

Aku sangat suka dengan cerita Disney..semualah aku layan. Tapi the most fav series is The Little Mermaid. Hehe..(mak orang dan perangai kurang matang muncul kembali)

Sebelum aku layan movie ni aku study dulu track dia. Hurm, tak berubah sangat. Semua lagi dari zaman kartun tu ada. Cuma singer dia lainlah.

Macam ada lagu yang dinyanyikan oleh Ariana Grande & John Legend. Fuh. Terbaik.

Apa-apa pun, cerita ni okaylah..I found out that this story tersangatlah ringan. Dia semua on point, tapi aku tak boleh nak feel sangat. Idk, lapar kut. Haha.

Apa apa pun, beast handsome kut. 😍

Image result for beauty and the beast cast
from left: beast, belle & gaston
Image result for beauty and the beast
1991 ver.

Image result for beauty and the beast
2017 ver.
Ni pendapat aku la, aku pun tak tahu nak buat apa lagi, sebab aku rasa aku tak dapat feel father & daughter punya strong relationship. Aku rasa, something is missing. Tapi aku tak sure apa. Mungkin semua watak tak habis nak express cinta, anger, hatred, sedih.....mungkin?

Okaylah, nak tengok cerita lain pula 😁

x,
tia

p/s: nak tengok romantic movie pula.

I'm glad he likes it.

First time try Happy Bunch. Tak sangka it turns out well. Risau juga kut kut bunga sampai lambatπŸ˜… Tak plan pun nak bagi satu, tiba ti...